Home / News / Waarschuwingsbericht sturen als het dieet van de patiënt verandert na het printen van de tickets

Waarschuwingsbericht sturen als het dieet van de patiënt verandert na het printen van de tickets

Wanneer patiënten moesten worden overgeplaatst naar een andere afdeling, moest het toegewezen dieet soms ook worden aangepast. Echter, wanneer een maaltijdbestelling was geplaatst en afgedrukt met POS Print Service voor de overdracht, zou deze al beschikbaar zijn in de module Leveringslogistiek. De bestelling zou worden geleverd in overeenstemming met het oorspronkelijke dieet.

Vanwege het real-time verwerken van HL7-berichten en POS Print Service is het niet mogelijk om Room Service-bestellingen te wijzigen na het printen van de tickets. De maaltijd is al in het bezorgproces van de patiënt (bijv. het dienblad is al in de trolley geladen). De medewerker, die verantwoordelijk is voor het proces moet in dergelijke gevallen worden gewaarschuwd. Daarom hebben we nu een waarschuwingsbericht in de module Leveringslogistiek geïntroduceerd om aan te geven dat het dieet van de patiënten is gewijzigd nadat het Room Service Ticket is geprint.

Na het lezen van de waarschuwing kan de medewerker die de bestelling laadt of aflevert, beslissen of de oorspronkelijke bestelling kan worden geleverd of dat deze een gezondheidsrisico voor de patiënt kan inhouden. De nieuwe Waarschuwing verhoogt de veiligheid van de patiënt en helpt de medewerkers nog beter om te gaan met de verschillende soorten diëten.

Warning message