Home / News / Prijs van Frankfurt – Grote Prijs van de Duitse Bedrijfscatering

Prijs van Frankfurt – Grote Prijs van de Duitse Bedrijfscatering

Prijs van Frankfurt

Het zakenblad GV-Praxis kent om de twee jaar de Frankfurt Prijs toe aan baanbrekende prestaties op het gebied van de community gastronomie. Delegate was er trots op dat hij of zij deel uitmaakte van het evenement en samen met vele interessante en gepassioneerde mensen van een uitstekende avond genoot.

Op 7 oktober 2019 werden in Keulen tijdens de grootste voedingsbeurs ter wereld, Anuga, in de Flora evenementenhal drie prijzen uitgereikt.

De winnaar in Business Catering was leonardi GmbH & Co. KG – bedrijfsgastronomie voor de toepassing van duidelijke principes bij de bereiding van levensmiddelen, waarbij de focus ligt op vakmanschap, verse producten uit de markt en regionale aanbiedingen.

In het zorgsegment werd het cateringmanagement van de St. Elisabeth Groep geëerd voor zijn duidelijke focus op kwaliteit in de voedselvoorziening, waarmee het een belangrijke bijdrage levert aan het herstel van patiënten en bewoners.

Het Refugee Canteen project uit Hamburg kreeg een speciale eer. Vluchtelingen en migranten worden voorbereid op een gastronomische opleiding of werkschool. Succes in cijfers: Sinds 2017 hebben ongeveer 120 deelnemers uit verschillende landen deelgenomen en meer dan een op de twee heeft vervolgens een baan gekregen in de horeca of community catering. Een project dat helpt bij de integratie en het tekort aan personeel in de sector tegengaat.

Tijdens de feestelijkheden werd ook de Axel Bohl-prijs 2019 uitgereikt. De prijs is een eerbetoon aan technologieën die in de toekomst van groot nut zullen zijn in de community catering. Het Auvisus-project werd gekozen als winnaar onder de vele deelnemers. Het project verbeterde het betalingsproces (minder fouten en betere prestaties). Zo worden de wachttijden aan de kassa verkort. Dit wordt mogelijk gemaakt door automatische beeldherkenning aan de kassa. Het tablet wordt onder de camera geplaatst, de beeldherkenning classificeert de componenten, gevolgd door het betaalproces. Felix Schweikardt en Kai Dierenbach namen de award met trots in ontvangst.

Het evenement vond plaats op een indrukwekkende locatie en ging gepaard met een uitstekend driegangenmenu. Een geslaagd avondevenement inclusief de 17e prijsuitreiking van de Frankfurtprijs met meer dan 300 genodigden.