Home / News / Congres Bouw en exploitatie van senioren- en zorgvoorzieningen

Congres Bouw en exploitatie van senioren- en zorgvoorzieningen

Verslag van het evenement in München

De catering bestrijkt een breed spectrum, van bedrijfscatering tot cateringbedrijven, catering op beurzen, in pretparken, ziekenhuizen, scholen en kinderdagverblijven en in bejaarden- en verzorgingstehuizen. Op alle gebieden spreekt de toekomst over netwerken en interfaces om tegemoet te komen aan toekomstige persoonlijke, demografische en juridische kenmerken. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste onderwerpen van onze klanten is het voor ons vanzelfsprekend om dergelijke evenementen te bezoeken.

Deze keer waren we op het congres “Bouw en exploitatie van senioren- en verpleeginrichtingen” in München, georganiseerd door het Management Forum Starnberg. Van 10 tot 11 december werden in het H4 Hotel München Messe zowel ervaringen uit het verleden als actuele trends in vormgeving, nieuwbouw, verbouwing, renovatie en exploitatie besproken en uitgewisseld.

Het thema van de digitalisering in verpleeghuizen werd door Michael Heinlein, directeur van Digital Care GmbH, opgepakt. “Een digitaal verpleeghuis kan veel economischer werken dan een conventioneel gestructureerd verpleeghuis”. Dit is het uitgangspunt van Heinlein. Een netwerk van alle proces- en vakgebieden zoals telegeneeskunde, personeelsplanning, technische hulpmiddelen ter ondersteuning van bewoners en verplegend personeel en procesoptimalisatie bij het verstrekken van maaltijden, doktersafspraken, beheer van hulpmiddelen, etc. is essentieel. In deze richting zijn er individuele pogingen in kleinschalige benaderingen. Michael Heinlein hoopt op innovatieve betrokkenen om zo snel mogelijk een digitaal verpleeghuis te realiseren.

Ralf Krause, huismanager van het Haus am Sandberg in Duisburg, rapporteerde over de eisen die de individuele zorg aan bewoners van verschillende nationaliteiten, religies en etniciteit stelt. Gebedsruimtes, gebeurtenissen en maaltijden zijn slechts enkele facetten waarmee rekening wordt gehouden. Het is duidelijk dat iedereen individueel is en alleen samen met betrokkenheid, constante uitwisseling en een beetje moed om nieuwe dingen uit te proberen, kan men een mooi thuis voor de oude dag creëren.

Een gezellige “Get Together” op de eerste avond maakte het voor alle aanwezigen mogelijk om elkaar te leren kennen en informatie uit te wisselen.