DELEGATE GROUP NEWS

- 03 -
aug
2020

Initiatives with great result No Comments

News from Australia

Fiona Stanley Hospital (FSH) is a 783 bed public tertiary facility based in Perth, Delegate has proudly been associated with FSH since the brand new facility was first opened in 2014. The FSH Catering and Dietetics teams work collaboratively to achieve amazing outcomes that continuously enhance patient experience. More recently the team have introduced an a la carte style menu offering patients 12 different main course choices at lunch and dinner, and providing ample selection for their therapeutic diets. This project also involved the team mapping 153 allergens within Delegate Patients Service to ensure FSH patients receive safe meals based on their allergies. In a time where allergy related conditions are increasing amongst Australians it is essential that patients are provided with appropriate choice during their Hospital admission. (Read full article)

The introduction of the new menu has also resulted in an improvement of the Hospital’s environmental footprint by significantly reducing food waste. Since the menu change, it is reported waste is down to 1-2kg per day, compared to more than 12kg per day previously. (Read full article)

It is extremely rewarding to witness these achievements where Delegate has been able to provide a flexible and effective tool to assist the teams accomplish their wonderful work.


- 27 -
jul
2020

Verwerken van meerdere deel-bestellingen in versie 14.20 No Comments

Meerdere Deel-Bestellingen

In congrescentra zijn er meestal meerdere bijeenkomsten gepland voor verschillende tijdstippen op de dag met een wisselend aantal deelnemers. Tot nu toe was het alleen mogelijk om individuele bestellingen voor bepaalde tijden of om een totale bestelling aan te maken en de gegevens in deze volgorde handmatig aan te passen in de Conference & Events of Sales Order Processing Modules. Voor één bijeenkomst werden bijvoorbeeld 5-6 bestellingen aangemaakt en moesten deze worden gecombineerd, of moest de totale bestelling handmatig worden opgesplitst voor de desbetreffende kostenplaats.

Met versie 14.20 is de functionaliteit voor het beheer van deel-bestellingen in Conference & Events verbeterd. Het is nu mogelijk om een totale bestelling op te splitsen in deel-bestellingen, zoals een ochtendkoffiepauze om 08:00 uur, een lunch om 12:00 uur en een koffiepauze om 15:00 uur.

sub orders
Voordelen:

– U krijgt een perfect overzicht van de totale Order en de suborders.
– Duidelijke weergave van deel-bestellingen en hun geplande besteltijden
– Deel-bestellingen worden niet langer per ongeluk over het hoofd gezien.
– De totale bestelling wordt rechtstreeks naar het distributiekostencentrum
  gestuurd.

Het gebruik van deel-bestellingen is uiterst nuttig om mix-ups in de producerende keuken te vermijden, aangezien alle vereisten afzonderlijk worden vermeld en weergegeven.


- 20 -
jul
2020

Trinity Health Go-Live Success in Philadelphia, Pennsylvania! No Comments

Delegate Noord-Amerika is erg blij om de negende & tiende succesvolle go-live met Trinity Health aan te kondigen. Deze twee instellingen maken deel uit van de Trinity Health van de Mid-Atlantische regio. Ze gingen live met de webapplicatie Delegate Patients Service op dinsdag 9 juni 2020 (Mercy Catholic Medical Health Center – Fitzgerald Campus) & dinsdag 23 juni 2020 (Mercy Nazareth Hospital).

Beide Mercy ziekenhuizen hebben een programma voor de maaltijdservice voor patiënten dat tussen 90 – 120 trays levert bij ieder maaltijdmoment (in ieder ziekenhuis). De voedingsadministratie is overgegaan van een papieren menuproces naar het nieuwe geautomatiseerde systeem. Het personeel van de voedingsdienst is uitgerust met een draadloze tablet voor het invoeren van de maaltijdbestellingen van de patiënt aan het bed. Dit nieuwe proces verbetert de algemene therapeutische naleving van een dieet vanwege de live toegang tot het voedingsstoffenniveaus voor de menu-items en eventuele specifieke eisen die de patiënt heeft, zoals allergieën, antipathieën of intoleranties.

De Delegate software geeft het personeel onmiddellijk toegang tot essentiële gegevens, zodat ze de patiënten geen voedingsmiddelen geven die ze niet mogen eten en helpt het personeel de patiënt te begeleiden naar betere voedingskeuzes om aan zijn of haar behoeften te voldoen.

Over Trinity Health

Trinity Health is een van de grootste multi-institutionele katholieke gezondheidszorgsystemen in de Verenigde Staten en dient uiteenlopende doelgroepen, met meer dan 30 miljoen mensen in 22 staten.

Gevestigd in Livonia MI, is Trinity Health bezig met het uitrollen van de Delegate Patients Service Enterprise software, gehost in de Delegate Cloud, verspreid over 47 van zijn 93 faciliteiten. Alle faciliteiten zijn gegroepeerd in regio’s.

Het doel van de uitrol naar het Delegate Patients Service Cloud-platform is om te kunnen standaardiseren en een betere controle te hebben op het domein, met betrekking tot kostenbeheersing en besparingen, terwijl elke technische impact op elke locatie wordt weggenomen.


- 13 -
jul
2020

Notificatie als het verzenden van een inkoopbestelling niet succesvol was No Comments

E-mail Notificatie

De Automation Scheduler kan je instellen dat deze elke 15 tot 20 minuten automatisch inkoopbestelling van verschillende gebruikers verstuurd aan de leveranciers. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een netwerk- en mailproblemen zijn….

Of als bijvoorbeeld de FTP-server van een leverancier niet bereikbaar is, zal het versturen van de inkoopbestelling mislukken. Als gevolg daarvan kan de bestelling langdurig in de wachtrij blijven staan. Met onze nieuwe e-mail notificatie is het mogelijk om dergelijke gevallen te identificeren en tijdig te reageren op een eventueel probleem.

Wanneer de “Te late melding van de bestelling” is geconfigureerd voor e-mailberichten voor bepaalde gebruikers en de verzending van de bestelling niet succesvol is, zullen de gebruikers een e-mail ontvangen met de desbetreffende waarschuwing. Je kunt ook een tolerantieperiode voor vertragingen configureren (bijv. Bestelling blijft 10 minuten in de wachtrij staan). Wanneer die tolerantiegrens wordt overschreden, wordt de melding getriggerd. Deze bevat nuttige informatie zoals het ordernummer, de naam van de verkoper en informatie over de vertragingstijd.

Het Delegate Notification Center zal ook een waarschuwingsbericht weergeven voor de toegewezen gebruikers wanneer zij inloggen op de Delegate Webclient als er een tolerantieperiode voor de bestelling is verstreken.

Notification

- 06 -
jul
2020

Nu is de tijd gekomen… No Comments

“Het Bondsministerie van Financiën (BMF) deelt mee dat het overeenkomstige BTW-tarief reeds op 1 juli 2020 in het kassasysteem kan worden gedeponeerd, zodat er achteraf geen correctie van facturen en terugvorderingen van BTW-bedragen nodig zijn”.

De geplande verlaging van de omzetbelasting in de gastronomie sector betreft de verstrekking van alle spijzen en dranken indien hiervoor een handelsvergunning voor de horeca (§ 111, lid 1, GewO 1994) vereist is”.

… Deze informatie is nu op de website van het LBG Oostenrijk gepubliceerd. (Klik hier om het volledige artikel te lezen – in het Duits)  

Aangezien deze wijziging in de BTW-omrekening ook rechtstreeks van invloed is op onze klanten en ons systeem, hebben we dit onderwerp al behandeld. De vraag van veel betrokkenen is waarschijnlijk “wat moeten we doen?”. Deze vraag is al enkele weken geleden door ons opgepakt en behandeld. Een handleiding om onze klanten te helpen bij het doorvoeren van deze wijziging in het delegate systeem werd gratis online beschikbaar gesteld in ons helpdesk portaal.  In deze gids wordt in eenvoudige stappen uitgelegd wat er moet gebeuren en hoe het btw-tarief correct in het delegate systeem moet worden gestort. Alle belangrijke vragen zijn in de richtlijn behandeld, maar als u nog vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw servicemanager, die u graag zal helpen bij de overstap. (Klik hier om het volledige artikel te lezen – in het Duits)

Per 01.07.2020, dus sinds vorige week woensdag, konden de juiste tarieven voor de omzetbelasting in de kassa’s worden gestort. Bovendien moest de Oostenrijkse Bondsraad een dag na de inwerkingtreding van de nieuwe wet zijn zegen geven om het besluit definitief te maken.

Ook interessant: Terwijl binnen de horecasector (restaurants, bars, herbergen) en ook de opvangcentra door de nieuwe verordening worden getroffen, zal het nieuwe belastingtarief ook worden toegepast in andere sectoren, zoals de uitgeverij- en cultuursector, wat zal leiden tot een lagere belasting op leveringen, invoer en intracommunautaire verwervingen van boeken, brochures en soortgelijk drukwerk of originele beeldhouwwerken. (Lijst van alle betrokken sectoren is te vinden op de webpagina van WKO (Klik hier om alle sectoren te zien – in het Duits)

 


- 29 -
jun
2020

3… 2… 1… – (VIRTUAL) GO! No Comments

De Delegate run… De grote vraag aan het begin van dit jaar was, hoe en of het zou moeten gebeuren onder de COVID-19 omstandigheden? Nadat alle gebeurtenissen moesten worden geannuleerd om aan de sociale afstandsregels te voldoen, waren er twee mogelijkheden:

1) De run vindt niet plaats in 2020!

2) er moet een andere oplossing worden gevonden.

 

De oplossing

Men was het erover eens dat het eerste punt niet aan de orde was, dus zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden. Dankzij de technologie vonden we snel wat we zochten en hadden we een oplossing! Een virtuele run! Met behulp van de “Racemap”-App werd een run georganiseerd, die over de hele wereld zou plaatsvinden.

 

Het resultaat

De motivatie die niet alleen onze superhelden, maar ook hun familie en vrienden toonden voor het evenement was opmerkelijk. We zijn zo trots op de 400 km afstand, afgelegd door 74 deelnemers. Binnen een tijdspanne van 24 uur begonnen de lopers in 6 verschillende landen: Australië, Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Thailand en de VS. We kijken nu al uit naar het volgende loopevenement!

De deelnemers gaven ons inzicht in hun persoonlijke wedstrijden – dankzij foto’s, video’s en berichten. Een kleine selectie van de foto’s vindt u in dit artikel.

Veel meer foto’s van over de hele wereld zijn te vinden in de volgende video:

We need your consent to load the content of Vimeo.

If you click on this video we will play the video, load scripts on your device, store cookies and collect personal data. This enables Vimeo to track activities on the Internet and to display advertising in a target group-oriented manner. There is a data transfer to the USA, which does not have EU-compliant data protection. You will find further information here.

PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby80MzI3ODA4MzQiIGFsbG93PSJhdXRvcGxheTsgZnVsbHNjcmVlbiIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSIiIHdpZHRoPSI2NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCI+PC9pZnJhbWU+


Conclusie

De omstandigheden dit jaar hebben bewezen: je hoeft elkaar niet per se te zien om samen een doel te bereiken. De essentie van succes kan worden gevonden in het begrijpen van het doel.

Veel dank aan onze superhelden, die deelnamen aan de Virtual Run en ons hielpen hun persoonlijke loopervaring te delen door middel van foto’s etc. Hoewel de wedstrijdsfeer misschien wat heeft geleden door het individuele werk, zijn de resultaten nog steeds verbluffend!

We kijken nu al uit naar volgend jaar. Ook al was dit evenement speciaal, we hopen toch dat we dan in 2021 weer samen over dezelfde start- en finishlijn zullen lopen.


- 22 -
jun
2020

Waarschuwingsbericht sturen als het dieet van de patiënt verandert na het printen van de tickets No Comments

Wanneer patiënten moesten worden overgeplaatst naar een andere afdeling, moest het toegewezen dieet soms ook worden aangepast. Echter, wanneer een maaltijdbestelling was geplaatst en afgedrukt met POS Print Service voor de overdracht, zou deze al beschikbaar zijn in de module Leveringslogistiek. De bestelling zou worden geleverd in overeenstemming met het oorspronkelijke dieet.

Vanwege het real-time verwerken van HL7-berichten en POS Print Service is het niet mogelijk om Room Service-bestellingen te wijzigen na het printen van de tickets. De maaltijd is al in het bezorgproces van de patiënt (bijv. het dienblad is al in de trolley geladen). De medewerker, die verantwoordelijk is voor het proces moet in dergelijke gevallen worden gewaarschuwd. Daarom hebben we nu een waarschuwingsbericht in de module Leveringslogistiek geïntroduceerd om aan te geven dat het dieet van de patiënten is gewijzigd nadat het Room Service Ticket is geprint.

Na het lezen van de waarschuwing kan de medewerker die de bestelling laadt of aflevert, beslissen of de oorspronkelijke bestelling kan worden geleverd of dat deze een gezondheidsrisico voor de patiënt kan inhouden. De nieuwe Waarschuwing verhoogt de veiligheid van de patiënt en helpt de medewerkers nog beter om te gaan met de verschillende soorten diëten.

Warning message

- 15 -
jun
2020

Redenen toevoegen waarom componenten niet zijn geconsumeerd in Intake Tracking No Comments

Versie 14.20

Wanneer een patiënt een maaltijdcomponent afwijst en niet consumeert, willen de diëtisten de reden weten voor deze afwijzing. Dit is vooral belangrijk in het geval een patiënt een bepaalde dieet heeft voorgeschreven welke voedingsstoffen nodig zijn of dat het gewicht van de patiënt / de inname / voeding wordt gecontroleerd vanwege andere medische redenen.

De reden voor niet-consumptie kan zijn dat bijvoorbeeld de patiënt het bestelde component niet goed vond of dat het koud werd geleverd in plaats van warm, of dat de consistentie/smaak/seizoen gebondenheid niet naar wens was. Het personeel kan dit nu in detail documenteren om de diëtisten in staat te stellen de situatie te analyseren. We bieden nu een module aan om de reden voor het niet consumeren van maaltijdcomponenten vast te leggen. Gebruikers kunnen in een snel en eenvoudig proces afwijzingsredenen documenteren in de module Redenencatalogus.

Redenen voor het niet gebruiken van maaltijdcomponenten kunnen worden geconfigureerd in Patients Service Webclient. Client Intake Tracking Module en in de Mobile Meal Ordering toepassing.

Gründe
Gründe1

- 08 -
jun
2020

Verandering van afdeling met in acht neming verschillende menu’s No Comments

Versie 14.20

Het komt vaak voor dat er meerdere menuplannen bestaan voor een ziekenhuis voor verschillende afdelingen, die aan verschillende menuplannen zijn toegewezen. Zo kunnen bijvoorbeeld afdelingen met diabetespatiënten een beperkt aanbod in het menuplan hebben in vergelijking met andere afdelingen met patiënten met een minder beperkend dieet.

Een ander voorbeeld is dat patiënten met verschillende gasttypen (personeel, begeleiders) of zorgklassen (standaard, VIP) verschillende maaltijden kunnen krijgen aangeboden of zelfs kunnen kiezen uit totaal verschillende menuplannen.

In het geval van patiënten transfer van de ene naar de andere afdeling die een ander doel-menuplan zou bevatten, wordt er nu voor gezorgd dat de bestaande maaltijdbestellingen van de patiënten worden gecontroleerd en aangepast om te voldoen aan het menuplan op de doel-service-eenheid.

Dynamic Changes

- 03 -
jun
2020

Oostenrijk: Verlaging van de belasting over de toegevoegde waarde – Wat moet er gebeuren? No Comments

Verlaging van de BTW voor de gastronomische industrie

Het Hospitality Package, dat op 27 mei 2020 werd goedgekeurd, zorgt voor belastingverlichting en verdere steun en stimuleringsmaatregelen voor de door de Corona-crisis getroffen gastronomische industrie. De tijdelijke verlaging van de BTW op niet-alcoholische dranken van 20 naar 10 procent, die op 1 juli van kracht wordt, zal tegen eind december een verlichting van ongeveer 200 miljoen euro opleveren. De geplande afschaffing van de belasting op mousserende wijn in 2022 zal nu sneller worden doorgevoerd. Andere maatregelen, zoals het verhogen van de belastingvrije vergoedingen voor maaltijdcheques voor werknemers of het verhogen van het aftrekbare bedrag voor zakelijke maaltijden van 50% naar 75%, zijn bedoeld om de verkoop in de meer dan 60.000 gastronomische bedrijven te stimuleren.

Moeten de fiscale regelingen worden aangepast en wat is het effect van de aanpassing op de belangrijkste groepen? Hoe zullen de belastingen op niet-alcoholische dranken worden aangepast? Hoe pas ik de producten van de gekoppelde kassasystemen in Delegate aan? Is het mogelijk om de belastingtarieven handmatig aan te passen als er al inkomsten zijn geboekt voor de periode na 01.07.2020?

Mehrwertsteuersenkung

Gastronomische handelingen mogen nu weer onder strikte voorwaarden worden uitgevoerd en u moet dus voorbereid zijn. Wij willen onze klanten ondersteunen in de moeilijke tijden en hebben een eenvoudige richtlijn opgesteld. Deze richtlijn legt in eenvoudige stappen uit wat er moet gebeuren en hoe het BTW-tarief correct moet worden opgeslagen in het Delegate systeem.

De richtlijn is voor al onze klanten sinds vorige week beschikbaar als gratis download op onze helpdesk portal. Alle belangrijke vragen zijn in de richtlijn behandeld, maar als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw verantwoordelijke Service Manager, die u graag zal helpen met de aanpassing.

Wist u dat de gastronomie met meer dan 210.000 medewerkers een van de grootste werkgelegenheidskansen in Oostenrijk biedt? Bovendien levert de branche met een omzet van ongeveer 11 miljard euro een waardevolle bijdrage aan de Oostenrijkse economie. Volgens een onderzoek van het online markt- en opinie-onderzoeksinstituut Marketagent.com is pasta het meest populaire gerecht onder Oostenrijkers. De klassieke Wiener Schnitzel is vooral populair bij mannen. Meer details over de lievelingsgerechten van de Oostenrijkers vindt u hier.