DELEGATE GROUP NEWS

- 27 -
mrt
2020

sec4dev: Conference and Bootcamp – Security for Software Developers No Comments

sec4dev: Conference and Bootcamp

From 24th to 27th of February the 2nd sec4dev Security Conference & Bootcamp took place in Vienna. Like last year the security event was organized by SBA Research – one of the leading research parties for information security in Austria. The sec4dev-conference offers practice-oriented lectures, workshops and full-day boot camps in the areas of secure coding, secure operation, security testing, threat modelling, IoT Security, Cloud Security and so much more.

Software security and secure development practices and processes always had been important for us as a software manufacturer but are getting more and more attention also by our customers using the software in their daily work environment. To better analyse and prevent security issues from happening and have an organized approach to mitigate identified threats and vulnerabilities also this year one of our software developers participated in a 2-day-bootcamp about threat modelling and risk assessment. Under instructions from the OWASP Project Leader for threat modelling – Steven Wierckx – the participants performed threat modeling through a series of practical exercises, where the instructor guided through the different stages of a threat model based on an AWS and microservices migration from a classical web application.

The conference was held at the TU Audimax Getreidemarkt close to the center of Vienna. Topics presented and discussed during the conference covered various important aspects of Software Security and Development, also factoring in the “human” component during the Software Development Lifecycle. Different perspectives to Software Security were covered in the presentations, for example the legal liabilities for insecure software, how to implement a secure development lifecycle, the way to micro-services, authentication and authorization and of course a presentation about the attack and security landscape in the future. An important emerging topic during this years conference and bootcamp was also IoT Hacking and Update/Patch Management which was not as present in the last year.

As a technology leader, software security and threat modelling will continue to be a major focus in the future. Therefore, it was a matter of course for us to participate in this years sec4dev event as well to extend our knowledge.


- 11 -
mrt
2020

Symposium over digitalisering in commerciële keukens No Comments

Digitalisering in de kantinekeuken

Als het gaat om de toekomst van de community catering, staat digitalisering sinds 2019 ten laatste  op ieders agenda. Maar wat zit er achter dat modewoord? Wat zijn de eisen van de toekomst? Wat is er nu al mogelijk?

Op 2 april bespreekt het magazine Catering Management precies deze thema’s op het symposium “Digitalisering in de commerciële keuken“. In het prachtige Le Méridien Grand Hotel Nürnberg zullen sprekers uit verschillende gebieden van de grootschalige catering de reeds genomen stappen belichten en een blik op de mogelijke toekomst werpen.

Als keynote speaker zal Dipl.-Ing. Peter Leppelt een overzicht geven over data en cyber security. Een belangrijk aspect als het gaat om data-uitwisseling en gevoelige data.

De winnaar van de Frankfurter Prijs 2019 in het innovatorsegment van het premium catering-segment leonardi GmbH & Co. KG, vertegenwoordigd door Thomas Kister (Managing Partner), zal inzicht geven in het succesvolle concept waarmee het bedrijf in de branche bekend is geworden als pionier op het gebied van individualiteit, kwaliteit en vakmanschap.

Digitalisering in commerciële keukens – 2 april 2020 in Nürnberg

Samen met onze partner ventopay GmbH zullen we laten zien hoe een innovatieve en geïndividualiseerde klantenbinding mogelijk is door middel van gegevensverwerking en de interactie van kassa- en voedselbeheersysteem. Daarbij leggen we de nadruk op belangrijke thema’s zoals bonussystemen, gezondheidstracering, CO2-footprint, Nutri-Score en allergenen.

De avond ervoor neemt Rational ons mee naar het Roter Ochs restaurant in Forchheim. De avond biedt de mogelijkheid voor informele gesprekken en kennisuitwisseling tussen de deelnemers. De gasten worden verwend met traditionele Frankische lekkernijen en voldoende drankjes door het team rond Konni Scheller.

Mis de kans niet om er deel van uit te maken. Neem contact met ons op en profiteer van lagere toegangsprijzen. We zijn benieuwd wat we kunnen verwachten en kijken uit naar het symposium.


- 02 -
mrt
2020

Ontmoet Stella op de “Good to Best Roadshow!” in Dallas (Texas) No Comments

Good to Best Roadshow

De afgelopen tien jaar heeft DM&A de jaarlijkse “Good to Best Conference” georganiseerd.

Door het succes van de inaugurele Road Show van dit jaar in New Jersey, gaat DM&A weer met “Good to Best” op pad! Deze keer zijn ze in Dallas Texas. Het format voor de Road Show zal hetzelfde zijn, een volle dag met informatieve sprekers die zullen adviseren over markttrends en wat er nieuw en interessant is op het gebied van Healthcare Food Service.

Voor de lunch wordt gezorgd alsook de ochtend en middag koffiepauzes, waar u ook de kans heeft om met de exposerende verkopers te praten. Als afsluiting van de dag is er een Cocktail Receptie inclusief canapés, zodat u nog wat meer kunt netwerken of misschien zelfs een deal kunt sluiten met een van de exposerende verkopers.

Delegate Noord-Amerika zal aanwezig zijn, om de Stella Solution te laten zien. Bent u er ook bij?

Save de Date – dinstag 3 maart 2020.

RInschrijvingspaginaegistration Page

De missie van Good to Best is om leidinggevenden in de gezondheidszorg, de milieudiensten, operators en hun teams te voorzien van essentiële informatie, vaardigheden en hulpmiddelen die nodig zijn om op alle gebieden succesvol te zijn. Deze educatieve conferentie biedt leiderschapstraining, professionele ontwikkelingen en de nieuwste updates voor de sector.

Sluit u vandaag nog aan bij de DM&A-belangenlijst om updates en early bird pricing te ontvangen.

Wij kijken er naar uit om u allen daar te zien.


- 17 -
feb
2020

Trinity Health Go-Live Succesvol in Connecticut en Massachusetts No Comments

Trinity Health Go-Live

Delegate Noord Amerika is erg blij om de zevende & achtste succesvolle go-live met Trinity Health aan te kondigen. Deze twee vestigingen maken deel uit van de organisatie Trinity Health of New England. Ze gingen live met de Delegate Patients Service applicatie op vrijdag 10 januari 2020 (Johnson Memorial Hospital in Connecticut) & dinsdag 14 januari 2020 (Mercy Medical Center in Massachusetts).

Zowel Mercy Medical Center en Springfield & Johnson Memorial Hospital gebruiken de traditionele Tray Line methode voor het leveren van de maaltijdbestellingen van de patiënt voor ieder maaltijdmoment. De Dieet Office gastvrouwen/heren nemen ongeveer 510 patiënten orders op, verspreid over de 2 locaties. Maaltijdbestellingen worden aan het bed van de patiënt opgenomen door het gebruik van iPads, omdat de iPads zijn verbonden met de Wi-Fi van de ziekenhuizen, worden alle wijzigingen betreffende dieet, allergie of like en dislike in real-time bijgewerkt, zodat de gastvrouw/heer de patiënten opnieuw bezoekt en ervoor zorgt dat ze een geselecteerde maaltijd krijgen. Dit vermindert het aantal dienbladen dat naar de patiënten wordt gestuurd.

Over Trinity Health

Trinity Health is een van de grootste multi-institutionele katholieke gezondheidszorgsystemen in de VS en dient diverse organisaties, waaronder meer dan 30 miljoen mensen in 22 staten.

Gevestigd in Livonia MI, is Trinity Health bezig met het uitrollen van de Delegate Patients Service Enterprise software, gehost in de Delegate Cloud, over 60 van de 93 locaties. Alle locaties zijn gegroepeerd in regio’s.

Het doel van de uitrol naar het Delegate Patients Service Cloud platform is om te kunnen standaardiseren en een betere controle te hebben op het domein, met betrekking tot kostenbeheersing en besparingen.

Over Trinity Health of New England

Trinity Health of New England omvat:

Het 572 bedden tellende Mercy Medical Center – Springfield (271 Carew Street, Springfield, MA 01104)

– Het 456 bedden tellende Saint Francis Hospital & Medical Center (114 Woodland Street, Hartford, CT 06105)

– Het 168 bedden tellende Saint Mary’s Hospital – Waterbury (56 Franklin Street, Waterbury, CT 06706)

– Het 63 bedden tellende Johnson Memorial Ziekenhuis (201 Chestnut Hill Road, Stafford Springs, CT 06076)

– Het 26 bedden tellende Mount Sinai Revalidatie Ziekenhuis (490 Blue Hills Avenue, Hartford, CT 06112)

Delegate Patients Service is live in 3 van de 5 locaties binnen de Trinity Health of New England regio, de 3e locatie St. Mary’s Hospital – Waterbury, is eind 2019 live gegaan.


- 10 -
feb
2020

Bestellingen te voorkomen met niet geaccepteerde prijsafspranken No Comments

Versie 14.10

Na import van een nieuwe B2Bartikelencatalogus met gewijzigde prijzen, zal het meestal nodig zijn om de nieuwe prijzen te bekijken en te beslissen of deze acceptabel zijn of niet.

In versie 14.10 is het mogelijk om te voorkomen dat deze prijsafspraken worden besteld (zodat prijsafspraken met nieuwe prijzen niet kunnen worden besteld totdat de nieuwe prijzen zijn geaccepteerd). Dit om te voorkomen dat artikelen worden besteld tegen prijzen die achteraf niet
acceptabel blijken te zijn.


- 03 -
feb
2020

Bezoek aan de ziekenhuizen Maasstad & Amphia in Nederland No Comments

Klantenbezoek in Rotterdam

Waar moet je rekening mee houden bij de maaltijdvoorziening aan patiënten in ziekenhuizen? Van land tot land zijn er verschillende benaderingen en uitdagingen die moeten worden overwonnen. Van maaltijdmomenten, menukeuze, centrale of afdelingskeukens tot het soort voedingsmiddel, allergieën en antipathieën.

Welke mogelijkheden zijn er om het menu te bestellen?  De bestelmogelijkheden zijn zeer uiteenlopend, van afdelings- en bedterminals tot mobiele apparaten zoals tablets of met de eigen toestellen van de patiënt (Bring Your Own Device). Natuurlijk kan de bestelling ook door het verplegend personeel of persoonlijk door de patiënt worden gedaan met behulp van het roomserviceconcept.

In het kader van enkele referentiebezoeken hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om twee ziekenhuizen te bezoeken en de Delegate-oplossing voor de patiëntencatering in de praktijk te bespreken.

Referentiebezoek Maasstad Ziekenhuis

De eerste bestemming was het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. In 2011 opende het ziekenhuis met bijna 600 bedden (met alleen één- of vierpersoonskamers), waarbij niet de verzekeringsstatus bepalend is voor de bezetting van de bedden, maar de gezondheidstoestand van de betreffende patiënt. In Nederland wordt geen onderscheid gemaakt tussen wettelijke en privé-patiënten en er wordt dus ook geen onderscheid gemaakt op het gebied van catering.

In nauwe samenwerking met Sodexo Nederland is vanaf het begin een Room Service concept gehanteerd. De patiënt kan zelf bepalen wat en wanneer hij of zij wil eten. Patiënten bestellen hun maaltijden van 07:00 uur tot 08:00 uur en hebben een ruime keuze aan koude en warme maaltijden. De bestellingen worden direct aan het bed geplaatst met behulp van terminals, waar de patiënt alleen ziet wat er mag worden gegeten vanwege dieetbeperkingen en allergieën. De patiëntgegevens worden rechtstreeks vanuit het Ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) HiX via een interface naar de applicatie van Delegate Patiënt Service gestuurd. Het bestel-/voorbereidings- en leveringsproces neemt ongeveer een uur in beslag en de patiënt ontvangt de maaltijd direct vanaf de afdelingskeuken direct in de kamer. Maaltijden voor begeleiders en ook tijdelijke bezoekers worden ook via de applicatie van Delegate Patiënten Service besteld. Tot een bepaald aantal personen zijn de maaltijden gratis.

Alle gegevens over de aankoop, bestelling en levering van maaltijden als ook vele andere gegevens uit andere systemen worden in een BI-systeem gecombineerd met andere relevante cijfers voor verdere evaluatie.

Referentiebezoek Amphia Ziekenhuis

De volgende halte was het Amphia Ziekenhuis in Breda, dat op 29 november 2019 de nieuwbouw betrok. Naast het oude gebouw werd een compleet nieuw en modern complex gebouwd. Bijzonderheden hier: 600 bedden, alle eenpersoonskamers. Afgezien van deze bijzondere eigenschap was de warme architectuur direct merkbaar bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Patiënten in het Amphia genieten ook van de voordelen van het Room Service concept. De patiënt kan kiezen uit 25 verschillende warme en meerdere koude maaltijden. In tegenstelling tot het vorige ziekenhuis is hier geen sprake van een externe cateraar.

Bij opname wordt elke patiënt voorzien van een Apple iPad. Naast entertainment en algemene informatie kan de patiënt zijn maaltijden en het tijdstip van levering kiezen tussen 08.00 uur en 20.00 uur. Binnen 45 minuten worden de maaltijden rechtstreeks vanuit de verschillende afdelingskeukens aan het bed geleverd. Alle informatie over voedingsmiddelen, allergieën en antipathieën en over de diëten worden in realtime vanuit het EPIC-patiënteninformatiesysteem aan elkaar gekoppeld.

Het was merkbaar hoe goed en gecoördineerd de processen van bestelling, productie tot levering werkten, hoewel de oplossing pas 2 maanden geleden live ging.

De aanvankelijke vrees dat de iPads zouden verdwijnen, hoewel het niet de gegevens zijn die hier gevaar lopen, omdat ze niet van buitenaf toegankelijk zijn, maar de iPads zelf, is niet gebleken. De klant heeft echter in de loop van de 2 maanden geleerd dat de anderhalve meter lange laadkabels erg populair zijn. Sinds de opening zijn meer dan 200 van de hoogwaardige kabels verdwenen. Momenteel is de klant nog steeds op zoek naar een oplossing.

Conclusie

Samenvattend: beide klanten zijn zeer trots op de geïmplementeerde cateringconcepten en elke medewerker is met grote toewijding betrokken bij de dagelijkse verzorging van de patiënten.

Natuurlijk werden we ook uitgenodigd om tijdens de lunch te eten volgens de Nederlandse traditie en konden we een indruk krijgen van de kwaliteit van het eten. In tegenstelling tot Oostenrijk eten we brood met broodbeleg, salade en af en toe een warme soep. Meestal eet je in Nederland ’s avonds de warme maaltijd.

Het Delegate maaltijdenbestelsysteem “Patients Service” biedt veel verschillende mogelijkheden, flexibiliteit en verschillende catering concepten door het jarenlange gebruik in diverse landen zoals USA, Australië, DACH en Benelux.

Als softwareontwikkelingsbedrijf is het voor ons altijd spannend en belangrijk om onze producten in productief gebruik te zien. Hieruit kunnen we veel waardevolle en nuttige informatie halen die we gebruiken om onze oplossingen voortdurend te verbeteren. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie of in de Delegate Menu Order Solution, neem dan gerust contact met ons op.


- 27 -
jan
2020

Ingrediënten overzicht receptuur wordt automatisch bijgewerkt bij toevoegen van ingrediënten in popup No Comments

Versie 14.10

Om te voorkomen dat dezelfde componenten vaker worden toegevoegd dan bedoeld wordt het ingrediënten overzicht in de receptuur direct bijgewerkt. In plaats van na het sluiten van, de popup om de ingrediënten toe te voegen. Open een receptuur viaRecepturen en productie > Recepturen. Om een nieuw ingredient toe te voegen klik je op de knop “Nieuw ingrediënt” klikken en via de geopende popup voeg je een artikel/receptuur toe:


- 20 -
jan
2020

Congres Bouw en exploitatie van senioren- en zorgvoorzieningen No Comments

Verslag van het evenement in München

De catering bestrijkt een breed spectrum, van bedrijfscatering tot cateringbedrijven, catering op beurzen, in pretparken, ziekenhuizen, scholen en kinderdagverblijven en in bejaarden- en verzorgingstehuizen. Op alle gebieden spreekt de toekomst over netwerken en interfaces om tegemoet te komen aan toekomstige persoonlijke, demografische en juridische kenmerken. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste onderwerpen van onze klanten is het voor ons vanzelfsprekend om dergelijke evenementen te bezoeken.

Deze keer waren we op het congres “Bouw en exploitatie van senioren- en verpleeginrichtingen” in München, georganiseerd door het Management Forum Starnberg. Van 10 tot 11 december werden in het H4 Hotel München Messe zowel ervaringen uit het verleden als actuele trends in vormgeving, nieuwbouw, verbouwing, renovatie en exploitatie besproken en uitgewisseld.

Het thema van de digitalisering in verpleeghuizen werd door Michael Heinlein, directeur van Digital Care GmbH, opgepakt. “Een digitaal verpleeghuis kan veel economischer werken dan een conventioneel gestructureerd verpleeghuis”. Dit is het uitgangspunt van Heinlein. Een netwerk van alle proces- en vakgebieden zoals telegeneeskunde, personeelsplanning, technische hulpmiddelen ter ondersteuning van bewoners en verplegend personeel en procesoptimalisatie bij het verstrekken van maaltijden, doktersafspraken, beheer van hulpmiddelen, etc. is essentieel. In deze richting zijn er individuele pogingen in kleinschalige benaderingen. Michael Heinlein hoopt op innovatieve betrokkenen om zo snel mogelijk een digitaal verpleeghuis te realiseren.

Ralf Krause, huismanager van het Haus am Sandberg in Duisburg, rapporteerde over de eisen die de individuele zorg aan bewoners van verschillende nationaliteiten, religies en etniciteit stelt. Gebedsruimtes, gebeurtenissen en maaltijden zijn slechts enkele facetten waarmee rekening wordt gehouden. Het is duidelijk dat iedereen individueel is en alleen samen met betrokkenheid, constante uitwisseling en een beetje moed om nieuwe dingen uit te proberen, kan men een mooi thuis voor de oude dag creëren.

Een gezellige “Get Together” op de eerste avond maakte het voor alle aanwezigen mogelijk om elkaar te leren kennen en informatie uit te wisselen.


- 13 -
jan
2020

Delegate Noord-Amerika en DM&A trots om deel uit te maken van FNCE 2019 No Comments

Philadelphia | 26-29 oktober

Delegate Noord-Amerika & DM&A wonen jaarlijks de Food & Nutrition Conference & Expo (FNCE) bij, als sponsor, dit jaar gehouden in het “Pennsylvania Convention Center, Philadelphia, PA” – 26 oktober – 29 oktober 2019.

De Delegate & DM&A stand toonde “Stella” de Web Based, Enterprise Hosted en Managed Food Service Solution, een samenwerking tussen de twee bedrijven. Delegate levert de beproefde web-based enterprise software, die wereldwijd op meer dan 43.000 locaties wordt gebruikt. Terwijl DM&A de volledig geteste en gecodeerde Items, Recepten, Voedingsdata, Menu’s enz. voor zowel patiënten als de detailhandel levert, geïmplementeerd en beheerd door hun zeer ervaren, internationaal erkende team van chef-koks en diëtisten. Met behulp van het nieuwste technologieplatform (Microsoft Azure) voor het hosten van Stella.

WAT IS FNCE?

Elke herfst sponsort de Academy of Nutrition and Dietetics ’s werelds grootste bijeenkomst van voedingsdeskundigen.

Dit jaar woonden meer dan 11.000 geregistreerde diëtisten, voedingswetenschappers, beleidsmakers, zorgverleners en industrieleiders de conferentie bij. Gedurende de vier dagen was FNCE gastheer van zijn leden voor het motiveren met keynotes, uitstekende educatieve sessies, netwerkevenementen en natuurlijk de FNCE Expo, waar meer dan 380 verkopers aanwezig waren.

De Stella stand had veel belangstelling tijdens de 4 dagen, met name de NEW Mobile Meal Ordering module die het mogelijk maakt voor patiënten om hun eigen Maaltijdbestellingen te plaatsen met behulp van hun eigen apparaten (iPhones, Android, Tablets etc.) noemen we dit B.Y.O.D (Bring Your Own Device.) In organisaties die B.Y.O.D hebben geïmplementeerd, hebben ze een verhoogde Patiënten Tevredenheidsscore gezien, omdat de patiënten het gevoel hebben dat ze hun eigen beslissingen in de hand hebben.

Het uitstekende Stella Team dat de stand gedurende de 4 dagen bemande was, John Lamberson (DM&A), Laura Szymanski (Delegate Healthcare), & onze speciale gast exposant, Coleman Manning, Food Service Director in het Mt Washington Pediatric Hospital in Mt Washington, MD. Coleman, implementeerde de Stella Cloud Solution meer dan 1 jaar geleden. Coleman beantwoordde vragen die de aanwezigen hadden over zijn ervaring met de software. Hij was in staat om hen te vertellen hoe het zijn patiënten ten goede was gekomen, bewezen met verhoogde tevredenheidsscores voor de patiënt en verbeterde efficiëntie van het personeel sinds de implementatie.

Delegate Noord-Amerika en DM&A willen alle aanwezigen van FNCE 2019 bedanken en we kijken uit naar uw komst in Indianapolis, IN. aanstaande oktober voor FNCE 2020.


- 08 -
jan
2020

Review of the 29th ICA – Network event in Bonn 2019 No Comments

29th ICA-Network Event

The Institute for Culinary Art (ICA) is one of the largest food service industry networks in Germany. Once a year the members meet for an active exchange of current and future-oriented topics. We have been supporting the network since 2013 and have not missed any of the exciting network meetings since then. This year the event took place in the impressive World Conference Center Bonn.

In addition to interesting lectures on alternative packaging, future business models and successful multi-branding, the focus was on the hot topic of skills shortages.

The ICA, together with leading companies in the industry, has created a unique image platform (Jobverliebt) as well as a platform for up-and-coming talents with a love of jobs. The next goal is to make the personnel network more attractive and interesting with the help of an industry campaign in order to establish it as the largest platform for specialists in the catering sector. It should be emphasized that the platform is free of charge, both for the company and for the applicant.

Cooking is awesome! The Guerilla Chefs want to bring the spirit back into the kitchen, rethink the cooking profession and act as a link between motivated guerrillas and companies from catering to foodservice. Simon Kolar, the head of the Community would like to motivate young people to become cook and supports additionally with its movement also ICA members as partners with ideas for their Events.

The highlight was definitely the appearance of weightlifter Matthias Steiner. As Olympic Champion, European Champion and World Champion in super heavyweight over 105 kg, he asked himself the provocative question of; What I’m fighting for? Very personally and emotionally he highlighted the topic: “Training is measurable – success can be planned!

As usual, the event was rounded off with culinary delicacies and the members exchanged ideas until late into the night in an exuberant atmosphere.

We will be there again next year and are curious what we can expect on the 09th of June 2020 in Mannheim.